سويسرول الفراولة ♥️
المقادير:
3 صفار بيض
40 جرام سكر
30 جرام زيت نباتي
1/4 ملعقة صغيرة ملح
1 ملعقة صغيرة مهروس الفراولة
50 مل ماء
60 جرام دقيق الكيك
ملعقة كبيرة حليب بودرة
3 بياض بيض
مربى
الطريقة:
- صبي صفار البيض و20 جرام سكر في طبق، وحركي المزيج لحد ما يمتزج كويس.
- ضيفي الزيت والملح والفراولة والماء وقلبيهم كويس.
- ضيفي الدقيق المنخول والحليب البودرة لحد ما يمتزجوا ويصبح المزيج سلس.
- في وعاء تاني، اخفقي بياض البيض لحد ما يبقا رغوة، وبعدين ضيفي 20 جرام سكر تدريجياً واضربي بالمضرب الكهربائي لحد ما القوام يتقل. ضيفي 1/3 كمية خليط البياض لخليط الصفار وحركي لحد ما يمتزجوا كويس جيدا.
- صبي الخليط كله في بياض البيض المتبقي واخلطيهم ببطء مع بعض كويس.
- صبي الخليط في صينية (أنا بستخدم 33cm x 30cm) مع وضع ورق الزبدة المدهون ويخبز في الفرن الحامي مسبقاً على درجة حرارة 160 لمدة 20 – 22 دقيقة.
- اقلبيها فوراً على الرف بعد خروجها من الفرن وسيبيها تبرد حوالي 10 دقايق وبعدين شيلي ورق الزبدة وسيبيها تبرد خالص.
- اقسمي الكيكة بالسكينه بالطول لنصفين، وادهني المربي بالتساوي على السطح.
- لفي الكيكة بايديكي الاتنين براحة، وبعد ما تخلصي لف اتأكدي إن الطرف لتحت عشان ماتتفككش.
دخليها الثلاجة لمدة 30 دقيقة على الأقل وقديمها
تعليقات