من لا يرغب باكل صحي ويحضر في المنزل من دون مواد ضاره جبتلكن طريقة عمل التونة المعلبة الاقتصادية فى المنزل
المكونات
1 كيلو سمك ماكريل
1 ليمونة مقطعة نصفين
1 بصلة مقطعة نصفين
1 ملعقة كبيرة كمون حصى
ملعقة صغيرة فلفل اسود حصى
1 ملعقة كبيرة حبهان مطحون او بودر
1 ملعقة كبيرة كزبرة مطحونة او بودر
4 ورقات لورا
طريقة التحضير
1- يتم فتح السمكة وغسلها جيدا بالخل ونزع رأس السمكة والزعاف والذيل
وتصفى جيدا من الماء.
2- اضافة ميه فى وعاء على النار اول ما تغلى الميه نضيف كل المكونات والسمك.
3- بعد غلى المكونات مره واحد نهدى النار عليهم ونخليها تسلق وهيظهر ريم على وش والعياء نشيله بالمعلقة كلما ظهر.
4- بعد كده نضيف عصير ليمونتين عليهم وممكن اضافة قشورهم مع المكونات اللى على النار ونترك المكونات والسمك يكملون سلق تقريبا نصف ساعة على نار هادية المهم السمك لا يهترى.
5- نطلع السمك من على النار ونضعه فى وعاء ونضيف له ماء ساقع من الفريزر من خلال وضع مياه فى الفريزر لمدة 5 دقائق واضافتها على السمك عشان يرجع يمسك تانى.
6- تنظيف السمك من الجلد والشوك نخليها من اى شوك وتقطع كل سمكة نصفين بالطول او اى شكل حسب الرغبة ثم نرص السمك فى برطمانات حسب الكمية.
7- نعمل محلول نقع عبارة عن كوب من مياه السلق بتاعت السمك ونصف كوب خل ابيض ونصف كوب زيت يفضل زيتون وعصير 3 ليمون كبار وملعقة صغيرة ملح نقلب كل مكونات المحول مع بعض كويس.
8- نضيف المحلول على السمك فى البرطمنات ثم اضافة فى اعلى البرطمانات وش من الزيت لانه يعتبر مادة حافظة.
9- يمكنك اخراج التونة من البرطمانات للاكل فى اى وقت ويمكنك ايضا الاحتفاظ بها فترات طويلة.
وبالهنا والشفا😋
تعليقات