![]() |
طريقه تحضير تشيز كيك اللوتس |
تشيز كيك اللوتس 😍
الطبقه الاولى 1️⃣
- 25 قطعة بسكويت لوتس.
- معلقه كبيره زبده.
- معلقه كبيره زبدة لوتس.
الطبقه التانيه 2️⃣
- 300 جرام جبنه فيلاديلفيا بدرجة حرارة الغرفه.
- 170 جرام من قشطه بدرجة حرارة الغرفه.
- 180 جرام حليب مكثف بدرجة حرارة الغرفه.
- 3 معالق كبيره لوتس بدرجة حرارة الغرفه.
- معلقه كبيره بودرة جيلاتين.
- تلت كوب مياه سخنه.
الطبقه التالته 3️⃣
- 4 معالق كبار زبدة لوتس.
طريقة التحضير ⬇️
- اطحني البسكويت مع الزبده وملعقة زبدة اللوتس وبعدين رصيهم في ارضية قالب التشيز كيك وحطيها في التلاجه لحد ما تتماسك.
- اخلطي الجبنه والقشطه والحليب المكثف وزبده اللوتس لحد ما تتجانس.
- اخلطي المياه مع الجيلاتين وضيفيهم فوق الجبنه.
- وزعي خليط الجبنه فوق طبقة البسكويت وبعدين دخلي الكيك التلاجه لمدة 6 ساعات على الأقل.
- كل مايقعد فتره اطول في التلاجه كل ما يبقا متماسك ومظبوط اكتر فتره.
هاتي سكينه ومشيها بين أطراف قالب التشيز كيك وافتحيه.
- دوبي زبدة اللوتس في حمام مائي وبعدين حطيها
على التشيز كيك.
- على حسب رغبتك ممكن تزيني السطح بقطع بسكويت اللوتس وتحطي بسكويت مطحون على الاطراف.
- دخليها التلاجه وقدميها وقت ماتحبي وبالهنا والشفا🍴.
تعليقات