بروفيترول🌰🌰🌰😋😋
مقادير عجينة الشو:
كوب دقيق
كوب ماء
١٠٠ جرام زبدة نصف كوب زبدة طرية
٤ بيضات
رشة ملح
وفانيليا
الكريم باتسيير :
٢ بيضة
نصف لتر حليب
نصف كوب سكر
ربع كوب نشا
٢ كيس فانيليا
لو حابة الكاسترد يبقي شيكولاتة ضيفي معلقة كاكاو علي الخليط
او الحشوة تبقي صوص كراميل
طريقة عجينة الشو :
علي النار نحط كوب المياه والزبدة تسيح الزبدة وننزل الدقيق معاه رشة الملح لحد ما يستوي والعجينة تلم تبقي كتلة واحدة ونرفعها من علي النار ولازم تبرد شويا وننزل بالبيض بالبيضة يدوي أو بالمضرب او بالعجانة وبعد البيض نحط الفانليا لحد ما البيض يختلط كويس جدا وكدة تبقي العجينة خلصت نحطها في كيس حلواني ونشكلها وندخلها الفرن علي درجة حرارة ١٨٠ لحد ما تاخد لون ذهبي.
الحشوة الكريم باتيسيير او الكاسترد:
علي النار بنحط نصف كمية اللبن تدفي وفي بولة برة نحط باقي اللبن مع البيض والنشا والسكر والفانيليا نقلبهم كويس اوي وناخد كبشة من اللبن علي النار نحطها عليهم وبعد كدة نحطهم كلهم علي النار ونعلي ونفضل نقلب لحد ما يتقل وكدة خلصت الحشوي نحط الحشوة في كيس حلواني ونحشي البروفيترول او نفتحوا بسكينة من الجنب فاتحة صغيرة ونحط الحشوة بمعلقة صغيرة
صوص الشيكولاتة:
بنحط الشيكولاتة في الميكرويف ٣٠ ثانية في ٣٠ ثانية لحد ما تسيح ونقلبها وبالهنا والشفا..
تعليقات