![]() |
كفتة البطاطس بالجبنه علي الطريقه التركي
|
المقادير :
2 - 3 بطاطس مسلوقة و مقشرة.
ربع كوب بقدونس مفروم.
ملعقة صغيرة ملح.
نصف ملعقة صغيرة فلفل أسود.
نصف ملعقة صغيرة بابريكا.
للتغطية
كوب دقيق.
كوب بقسماط.
2 بيضة.
ربع كوب حليب.
ملح.
فلفل أسود.
الحشو
كوب جبنة شيدر مكعبات.
زيت للقلى.
الطريقة :
فى وعاء عميق ضعي البطاطس المسلوقة و اهرسيها جيدا حتى تصبح ناعمة.
أضيفي الملح، الفلفل والبابريكا.
ضعى البقدونس المفروم واخلطي المكونات جيدا.
شكلي خليط البطاطس لكرات متوسطة الحجم.
بواسطة اصبع السبابة اصنعي حفرة داخل كورة الكفتة، ضعي بداخلها مكعب جبنة شيدر و اغلقيها جيدا.
كرري نفس الخطوات حتى تنتهي كل الكمية.
غطى كفتة البطاطس، ضعي الكفتة في خليط الدقيق ثم خليط البيض واخيرا غلفيها بالبقسماط.
ضعى كفتة البطاطس فى الثلاجة لمدة 30 دقيقة حتى تتماسك جيدا.
تقلى كفتة البطاطس بالجبن فى زيت غزير حتى تنضج وتأخذ اللون الذهبي.
صفى كفتة البطاطس من الزيت، ضعيها على ورق ماص للزيت.
قدمي كفتة البطاطس بالجبن لعائلتك.
تعليقات