ملف كامل لبعض حشوات الرقاقات
*****************************
1_ الرقاق باللحمه المفرومه
**********************
المكونات
1/2 كيلو لحم مفروم
2 بصلات
2فص توم
جزرة مبشورة
1/2 كيلو رقاق
1/2 كوب سمن او زبد
2 ملعقه صغيره ملح
بهارات
3 كوب شوربه او مرق
الطريقه
..اجيب طاسه اشوح فيه بصل مع فصين ثوم مع جزرة مبشور ثم اضيف اللحمه المفرومه واقلبهم مع بعض واضيف اليها ملح وفلفل وجوزه الطيب وكمون قرفه وشويه زعترواقلبها حتي تستوي
ثم تكوني عندي حله بها شوربه سخنه وعليه معلقتين سمنه او زبده والشوربه تكون متبله كويس
ثم اجيب صينيه مدهونه زبده واجيب الرقاق ثم اسقطه في الشوربه واكون ماسكه بايدي واتركه قد 10 ثواني ثم اشيله واضعه في الصينيه وهكذا اربع حبات ثم اضع عليهم معلقه سمنه ثم اضع عليهم نص الكميه من اللحمه المعصجه ثم اربع حبات رقاق نفس الطريقه ثم اللحمه المفرومه الباقيه ثم اضع عليهم اربع حبات رقاق من فوق ثم اديلو شويه شوربه واسيبه خمس دقايق ثم اقطعه باي شكل ثم ادهنوا سمنه او زبده سايحه مع ملح وفلفل اسود وادخلوا الفرن يتجانس وياخد وش ويتحمر..اول ما تخرج نغطيها علي طول عشان البخار يطري الوش ومتتكسرش واحنا بنقطعها
2_رقاق بكبد وقوانص الدجاج
********************
المقادير
نصف كيلو كبد وقوانص دجاج
نصف كيلو رقاق
2ملعقه كبيره سمن +2ملعقتين كبيرين زيت
بصله كبيره مبشوره+2فص توم
ملعقة زبيب
ملح وفلفل قرفه جوزة الطيب
5ملعقه فلفل الوان مقطع مكعبات صغيره
3كوب شوربه ساخنه
الطريقه
نغسل الكبد والقوانص جيدا ويقطع مكعبات صغيره ثم تتسلق لمدة 5دقايق ثم نضع مقلاه كبيره على النار ونضع بها زيت حتى يسخن انزل بالبصل والتوم واقلب حتى يزبل انزل بالزبيب واقلب ثم اتبلها بالملح والفلفل وقرفه وجوزة الطيب وانزل بالفلفل الالوان واقلب حتى يزبل قليلا لانه سريع السوا
ثم اقلب معلقتين زيت وسمن فى المرقه واسخنها قليلا واحضر صينيه ادهنها بالسمن ثم ارش 4راقات من الرقاق قليلا بالمرق حتى يلين وارص فى الصينيه وارش ايضا قليلا من المرقه وهكذا حتى ننتهى ثم افرد خليط الكبد واكرر وضع باقى راقات الرقاق مره ثانيه حتى ننتهى من كل الكميه ثم اديلو كوب شوربه واسيبه خمس دقايق واقطعها مربعات او سمبوكسات او مثلثات ثم ادخلها الفرن ويكون عالى الحراره واضعها فى المنتصف حتى يحمر.اول ما تخرج نغطيها علي طول عشان البخار يطري الوش ومتتكسرش واحنا بنقطعها
3_رقاق بشاورما الفراخ
*****************
المقادير
8رقاقات
1|2كيلو فراخ مقطعة
فلفل الوان
طماطم
بصل
توم
3كوب شوربه
طريقة
جهزى صدور دجاج من الليل تبلية( كوب زبادي وملح وفلفل اسود وثوم بودر وبصل بودر وقرفه وسماق وبابريكا و3م خل و1|4كوب عصير ليمون وزنجيبل غلفي الطبق بقطعة من النايلون ضعيه في الثلاجة لمدة 6 ساعات أو طوال الليل
تعالي ثاني يوم طاسه على النار بها 2 ملعقةزبدة ثم انزلى ب
(البصل والفلفل والطماطم شرائح+ صدور الدجاج +فصين ثوم ) ابعدي المقلاة عن النار أضيفي السماق والبقدونس وقلبي ليختلط نتركها لحد ما تستوي وتتحمر
ثانيا واحضر صينيه ادهنها بالسمن ثم ارش 4راقات من الرقاق قليلا بالمرق حتى يلين وارص فى الصينيه وارش ايضا قليلا من المرقه وهكذا حتى ننتهى ثم افرد خليطشاورما الدجاج واكرر وضع باقى راقات الرقاق مره ثانيه حتى ننتهى من كل الكميه ثم اديلو كوب شوربه واسيبه خمس دقايق واقطعها مربعات او سمبوكسات او مثلثات ثم ادخلها الفرن ويكون عالى الحراره واضعها فى المنتصف حتى يحمر.اول ما تخرج نغطيها علي طول عشان البخار يطري الوش ومتتكسرش واحنا بنقطعها
4-الرقاق بالفاهيتا الفراخ،
******************
المقادير:
2صدور دجاج ومقطع طولي
_1ملعقه كبيره سكر
- 1 ملعقه كبيره خل
- 1 ملعقه كبيره نشا
فلفل الوان أحمر، وأصفر،وأخضر
بصلة مقطعة شرائح
ملعقة كبيرة صويا صوص
2ملعقة طعام زيت ذرة
رشة ملح وفلفل اسود
الطريقة:
نضع الدجاج فى التتبيله نتبله ببصله مبشوره و2فص توم مهروس وعلبه زبادي ومعلقه نشا ومعلقه كبيره خل وعصير ليمون وبهارات رشة قليلة من كل نوع كاري كركم فلفل ابيض واسود وزنجبيل وقرفه وسماق وزعتر وملح حسب الرغبه ونخلطهم جميعا ونضعهم في التلاجه3ساعات
في طاسه على النار نضع الزيت وعندما يحمى نضع الدجاج ونقلبه جيدا ثم نضع البصل ونقلبهم مع بعض حتى يذبل البصل ثم نضع عليهم فلفل اللوان ووجزرة شرائح وعليها معلقه كبيرة صلصه طماطم يمكن اضافة الذرة او الفطر ونقلب ع النار حتي تتشرب ماؤة ثم نضع ملعقة الصويا صوص ونضع الملح والفلفل ونقلبهم حتى يستو وتصبح جاهزه لحشو الرقاق،
ها نجيب صينية كبيره ندهنها سمنه
ها نبل رقاقة فىمرق او شوربه بتغلى ونحطها بالصينيه وعليها رشه سمنه وقليل جدا من المرق والرقاقه التانيه وهكذا الي ان اجي للرقاقه الرابعه انزل الفاهيتا واضيف زيتون اخضر مخلي لطعم احلى
واكرر وضع باقى راقات الرقاق مره ثانيه حتى ننتهى من كل الكميه ثم اديلو كوب شوربه واسيبه خمس دقايق واقطعها مربعات او سمبوكسات او مثلثات ثم ادخلها الفرن ويكون عالى الحراره واضعها فى المنتصف حتى يحمر.اول ما تخرج نغطيها علي طول عشان البخار يطري الوش ومتتكسرش واحنا بنقطعها
تعليقات