المقادير🌽🌽🌽🌽🌽🌽🌽🌽🌽🌽🌽👌👌
(الشربات)🌷🌷🌷
250 جم سكر=1كوب وربع
250 مل ماء=1كوب وربع
عصير ليمونه
(بسبوسه ساده)🌷🌷🌷
625 جم دقيق سميد=3كوب
25 جم جوزهند ناعم=1معلقة كبيره
5 جم بيكينج بودر=1معلقة صغيرة
175جم سكر=4/3 كوب وواحد معلقه كبيره
175 جم سمن دافئ=4/3 كوب وواحد معلقه كبير
175 مل لبن دافئ =4/3 كوب وواحد معلقه كبير
125 مل شربات ثقيل=نصف كوب وواحد معلقه ك
شربات خفيف سخن
(بسبوسه بالقشطه)🌷🌷🌷
600 جم دقيق سميد =3كوب
25 جم كاكاو=1معلقة كبيره
25 جم جوزهند ناعم=1معلقة كبيره
5 جم بيكينج بودر=1معلقة صغيرة
175جم سكر =4/3 كوب وواحد معلقه كبير
175 جم سمن دافئ =4/3 كوب وواحد معلقه كبير
175 مل لبن دافئ =4/3 كوب وواحد معلقه كبير
125 مل شربات ثقيل =نصف كوب وواحد معلقه ك
شربات خفيف سخن
(القشطه)🌷🌷🌷
250 جم كريمه طبخ=1كوب وربع
50 جم سكر=2معلقة كبيره
5 جم فانيليا=نصف معلقة صغيرة
15 جم نشا=1معلقة كبيره
50 مل ماء مثلج=2معلقة كبيره
(بسبوسه شيكولاته)🌷🌷🌷
600 جم دقيق سميد =3كوب
25 جم كاكاو=1معلقة كبيره
25 جم جوزهند ناعم=1معلقة كبيره
5 جم بيكينج بودر=1معلقة صغيرة
175جم سكر =4/3 كوب وواحد معلقه كبير
175 جم سمن دافئ =4/3 كوب وواحد معلقه كبير
175 مل لبن دافئ =4/3 كوب وواحد معلقه كبير
125 مل شربات ثقيل =نصف كوب وواحد معلقه ك
100 جم شيكولاته حبوب=نصف كوب
2\1 لتر شربات خفيف ساخن=2كوب ونصف
250 جم شيكولاته سايحه بارده=1كوب وربع
(بسبوسه مانجو)🌷🌷🌷
625 جم دقيق سميد =3كوب
25 جم جوزهند ناعم=1معلقة كبيره
5 جم بيكينج بودر=1معلقة صغيرة
175جم سكر =4/3 كوب وواحد معلقه كبير
175 جم سمن دافئ =4/3 كوب وواحد معلقه كبير
175 مل عصير مانجو دافئ =4/3 كوب وواحد معلقه كبير
125 مل شربات ثقيل =نصف كوب وواحد معلقه ك
شربات خفيف ساخن
(المانجو)🌷🌷🌷
100 جم كريم باستيرى=نصف كوب
200 مل عصير مانجو=1كوب
شرائح مانجو
طريقه التحضير🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷👌
لعمل الشربات🌽🌽🌽
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار يغلى لمدة12 دقيقه ونضيف عير ليمون ولمه يغلى ويعمل شربات خفيف ونرفعها من على النار
لعمل بسبوسه ساده🌽🌽🌽
- فى بوله ندوب سمن ولبن وسكر وعسل تقيل ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط وفى بوله نخلط دقيق سميد وجوز هند وبيكينج بودر ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط الاول ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
-ونجيب صينيه وندهنها طحينه وسمن ونصب فيها البسبوسه وندخلها الفرن على 180 درجه لمدة25 دقيقه واول ما تخرج من الفرن نصب عليها شربات خفيف ساخن
لعمل بسبوسه بالقشطه🌽🌽🌽
- فى بوله ندوب سمن ولبن وسكر وعسل تقيل ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط وفى بوله نخلط دقيق سميد وجوز هند وبيكينج بودر ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط الاول ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
-ونجيب صينيه وندهنها طحينه وسمن ونصب فيها البسبوسه وندخلها الفرن على 180 درجه لمدة25 دقيقه واول ما تخرج من الفرن نصب عليها شربات خفيف ساخن
- لعمل القشطه🌽🌽🌽
فى اناء على النار نسخن كريمه طبخ وسكر وفانتيليا ونقلبهم مع بعض وفى بوله ندوب نشا فى ماء مثلج ونصبها على كريمه الطبخ وهى بتغلى ونقلبهم مع بعض لحد ما تتقل ونصبها فى صينيه ونسيبها تبرد ونضعها على البسبوسه
لعمل بسبوسه الشيكولاته🌽🌽🌽
- فى بوله ندوب سمن ولبن وسكر وعسل تقيل ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط وفى بوله نخلط دقيق سميد وجوزهند وبيكينج بودر وكاكاو ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط الاول ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
-ونجيب صينيه وندهنها طحينه وسمن ونصب فيها البسبوسه ونرش عليها شيكولاته حبوب وندخلها الفرن على 180 درجه لمدة25 دقيقه واول ما تخرج من الفرن نصب عليها شربات خفيف ساخن ولمه تبرد نضع عليها شيكولاته سايحه بارده
- لعمل بسبوسه المانجو🌽🌽🌽
- فى بوله ندوب سمن وعصير مانجو وسكر وعسل تقيل ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط وفى بوله نخلط دقيق سميد وجوز هند وبيكينج بودر ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط الاول ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
-ونجيب صينيه وندهنها طحينه وسمن ونصب فيها البسبوسه وندخلها الفرن على 180 درجه لمدة25 دقيقه واول ما تخرج من الفرن نصب عليها شربات خفيف ساخن
- فى بوله نخلط كريم باستيرى فى عصير مانجو ونقلبهم مع بعض ونضعها على البسبوسه ونرص عليها شرائح مانجو
- وتقدم وبالهنا والشفا
تعليقات