بيتزا اللحم المفروم
٣ اكواب دقيق
ملعقتين صغيرتين خميرة خبز
4ملاعق لبن بودرة
ملعقة ملح
ملعقة سكر
نص كوب زيت زيتون
ماء دافئ
الطريقة
نخلط الخميرة مع شوية ماء وملعقة سكر و نسيبهم يتفاعلو
و نخلط الدقيق و اللبن بودرة و الملح مع الماء و الماء اللي فيه الخميرة ونعجنهم كويس لغاية لما نحصل على عجينة لينة
نعيد عجنها بزيت الزيتون لغاية لما تتشربو
و نسيبها تخمر في مكان دافئ
مقادير الحشوة
200جرام لحم مفروم
3حبات طماطم كبيرة مبشورة او مضروبة في الخلاط
بصلة متوسطة مقطعة مربعات صغيرة
2ملاعق كبيرةصلصة طماطم
نص فلفلة حمراء و نص فلفلة صفراء متقطعين شرايح رفيعة
جبن مبشور
التوابل
ملح
فلفل
بابريكا
زعتر يابس مطحون
ملعقةكبيرة سكر
الطريقة
في مقلاة نحط اللحمة و شوية زيت و نتبلها بالملح و الفلفل ثم نضع عليها 2 بصلة مفرومة ونقلب حتى تنضج
بنخلط الطماطم و الصلصة و ملعقة صغيرة فلفل و ملعقة صغيرة بابريكا وملعقة كبيرة من السكر وشوية من الملح والزعتر و نحطهم على نار هادية
لحد لما تستوي الصلصة
بنفرد العجينة و نحطها في الصينية و نحط فوقها طبقة البصل و بعدين الصلصة و اللحمة و بعد كدة بنزينها بشرائح الفلفل
ثم نضع الجبن الموتزريلا وندخلها الفرن لمدة 30 دقيقة
وبالهنا والشفا
تعليقات